NL FR EN

Tips en tricks voor het wassen en drogen van uw wasgoed

Tips en tricks voor het wassen en drogen van uw wasgoed

 Hoe pakt u het wassen van uw vuile wasgoed aan? In dit artikel vindt u verschillende tips en tricks, die u hierbij helpen. Vergeet bijvoorbeeld niet om zeker bij nieuwe kledingstukken vooraf naar het label aan de binnenzijde van het shirt of rokje te kijken. Het helpt u te voorkomen dat u het wasgoed op een te hoge temperatuur wast. Kleding te heet wassen leidt tot het krimpen van de stof, waarvan het kledingstuk gemaakt is. Niet alleen vertelt het label op welke temperatuur de kleding gewassen mag worden. Ook vindt u er meer informatie over de mogelijkheid kledingstukken in een wasdroger te laten drogen.

Start met de voorbereidingen op het wassen van uw kleding
Een goede voorbereiding bij het wassen en drogen van kleding gaat verder, dan slechts het bekijken van het label in het kledingstuk. Zorg er bijvoorbeeld ook voor dat de meest hardnekkige vlekken in kleding vooraf worden verwijderd. U kunt denken aan een vlek als gevolg van het morsen van saus tijdens het eten, een vlek door het laten vallen van een glas wijn of port, enzovoorts. Er zijn verschillende middelen verkrijgbaar bij de drogist en supermarkt, waarmee u de diverse soorten vlekken uit de kleding kunt halen. Na het gebruik van zo’n middel kunt u het vuile wasgoed in de trommel van uw wasmachine stoppen.

Kleding hoeft niet wekelijks gewassen te worden
Soms kan het al voldoende zijn om uw kleding een dagdeel buiten te hangen, om deze z’n frisse geur terug te geven. Dat geldt in het bijzonder voor kledingstukken welke u mogelijk maar één of twee dagen gedragen heeft. Door kleding wat minder snel in de trommel van de wasmachine te stoppen draagt u bij aan een duurzame wereld. Daarbij is het beter voor de kledingstukken zelf. De stof waarvan uw kleding gemaakt is zal minder snel pillen. Je herkent het pillen van de stof aan de kleine pluisjes die aan de kleding blijven hangen. Er zijn handige apparaten beschikbaar, waarmee u deze pillen verwijdert.

Tip: u kunt er ook voor kiezen om kledingstukken af en toe met de hand te wassen. Zeker bij delicate kledingstukken wordt dit aangeraden.

Zorg dat je kleding binnenstebuiten wast
Om te voorkomen dat kledingstukken hun kleur verliezen, is het verstandig de kleding binnenstebuiten te wassen. Op deze manier zullen de kledingstukken niet langs elkaar schuren, waardoor een broek of bijvoorbeeld shirt langer mooi blijft. Zeker bij kledingstukken met een donkere kleur is dit belangrijk. 
 

Volg ons op Facebook voor meer nieuwtjes

© Meet & Wash - Privacyverklaring - Realisatie: SiteOnline - Sitemap