NL FR EN

Meet & Wash is een heel duurzaam concept, dit is waarom!

Meet & Wash is een heel duurzaam concept, dit is waarom!

 Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema binnen de samenleving. Consumenten en organisaties proberen hun ecologische voetafdruk te beperken, om een snelle verandering van klimaat en milieu tegen te gaan. Ook LDL Care probeert met Meet & Wash een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Dit doen we onder meer door uitsluitend te werken met ecologische machines. Het formaat van de trommel van deze machines passen we, in samenspraak met onze opdrachtgever, aan op de verwachte behoefte vanuit de gebruiker. Op deze manier zal de trommel in het merendeel van de gevallen volledig gevuld zijn bij het gebruik van de wasmachine. Het is zonde en bepaald niet duurzaam, om de wasmachine of wasdroger met een halfgevulde trommel te laten draaien.

Deeleconomie past bij een duurzame samenleving
Niet alleen werken we met energiezuinige machines. Ook draagt LDL Care met het concept Meet & Wash bij aan de deeleconomie. De gedachte hierachter is dat men niet langer zelf een machine koopt, maar deze tegen betaling deelt met anderen. Gunstig voor de consument en het milieu! Zeker in zorginstellingen en bijvoorbeeld studentencomplexen loont het niet, wanneer bewoners ieder hun eigen wasmachine of wasdroger aanschaffen. Men heeft onvoldoende wasgoed om de aanschaf van een eigen wasmachine of wasdroger rendabel te maken. De keuze voor het leveren van een bijdrage aan de deeleconomie verkleint de ecologische voetafdruk van het individu.

Professioneel witgoed duurzamer dan particuliere modellen
Hier komt bij dat de professionele wasmachines en drogers over het algemeen een duurzamere keuze zijn dan de particuliere modellen, die consumenten bij een elektronicazaak bestellen. De duurzaamheid zit hierbij niet alleen in een relatief laag energieverbruik, maar ook in een groter aantal draaiuren. Het maakt dat de machine langer mee zal gaan en minder snel vervangen hoeft te worden.

Impact op sociale duurzaamheid van gebruikers
Naast duurzaamheid op het gebied van klimaat en milieu, bestaat er ook een sociale duurzaamheid. De sociale duurzaamheid van mensen zegt iets over hun welzijn en dat van toekomstige generaties. Meet & Wash is een concept wat bijdraagt aan de sociale duurzaamheid van haar gebruikers. Het idee achter ons concept is het samenbrengen van groepen mensen. Terwijl de wasmachine of wasdroger z’n werk doet, hebben gebruikers de mogelijkheid kennis te maken, een gesprek te voeren en wellicht het begin te vormen van een nieuwe vriendschap. Sociale contacten stimuleren het welzijn van mensen, waarmee de sociale duurzaamheid verbetert. 
 

Volg ons op Facebook voor meer nieuwtjes

© Meet & Wash - Privacyverklaring - Realisatie: SiteOnline - Sitemap